Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) araştırmacılarından Dr. Buse Cevatemre Yıldırım, 2022 yılı UNESCO-L’Oréal Bilim Kadınları İçin Ödül’üne layık görüldü. Dr. Cevatevmre Yıldırım’ın “Yaşam ve Çevre Bilimleri” alanında, “Kastrasyona Dirençli Prostat Kanserleri’nde BRPF Grubu Epigenetik Düzenleyicilerin Taksan Direncinin Kırılmasındaki Rolünün ve Moleküler Etki Mekanizmasının İncelenmesi” başlıklı projesi desteklenmeye hak kazandı. Erkeklerde hayatta kalma oranı düşük kanser türlerinden prostat kanseri tedavisinde çok anlamlı olacak bir projeye imza atan Dr. Buse Cevatemre Yıldırım, kanser moleküler biyolojisi üzerine yaptığı araştırmalarını Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan Laboratuvarı’nda sürdürüyor. Cevatemre Yıldırım Koç Üniversitesi’nden bu ödüle layık bulunan 13. bilim kadını oldu.