Prof. Dr. Ayişe Karadağ Amerikan Hemşirelik Akademisi Üyeliği Ödüller

Prof. Dr. Ayişe Karadağ Amerikan Hemşirelik Akademisi Üyeliği

Hemşirelik Fakültesi'nden Prof. Dr. Ayişe Karadağ, sağlık ve sağlık hizmetleri üzerindeki önemli, sürekli ve olağanüstü etkileri olan çalışmaları için Amerikan Hemşirelik Akademisi (American Academy of Nursing-AAN) üyeliğine seçildi.

Tüketici Araştırmalarında Düşünce Liderliği Araştırma

Tüketici Araştırmalarında Düşünce Liderliği

Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı yakın zamanda yayımlanan kapsamlı bir akademik kıyaslama analizinde "Tüketici Araştırmalarında Düşünce Lideri" olarak tanındı.

KUISCID Haziran ayı bülteni yayınlandı! Bilim & Teknoloji

KUISCID Haziran ayı bülteni yayınlandı!

Bertil Emrah Oder, “Fernand Braudel Senior Fellow” olarak seçildi Ödüller

Bertil Emrah Oder, “Fernand Braudel Senior Fellow” olarak seçildi

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Avrupa’nın lider araştırma üniversitelerinden biri olan European University Institute (EUI) tarafından “Fernand Braudel Senior Fellow” (2024-2025) olarak seçildi

Kurgusal Anıların Otobiyografik Fenomenolojisi Araştırma

Kurgusal Anıların Otobiyografik Fenomenolojisi

Psikoloji Bölümü'nden Doktora Öğrencimiz Osman Görkem Çetin ve Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün gerçek yaşam anıları ile kurgusal anılar arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları incelemeyi amaçladıkları araştırma Memory Dergisi'nde yayımlandı.

MS Tedavisinde Yeni Umut Araştırma

MS Tedavisinde Yeni Umut

Tıp Fakültesi öğrencilerimizden Ege Anıl Uçar, Prof. Dr. Yasemin Gürsoy Özdemir ve ekip arkadaşları, genç yetişkinlerde engelliliğin önde gelen nedenlerinden biri olan multipl sklerozun (MS) tedavisi üzerine yaptıkları araştırmayı Frontiers in Cellular Neuroscience dergisinde yayımladı.

İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik Ödüller

İşletme ve İdari Bilimler Alanında Etkide Liderlik

Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Enstitüsü, EFMD İşletme Okulları Etki Sistemi’nde (BSIS) Türkiye’den yer alan ilk kurum oldu

Times Higher Education Öne Çıkanlar

Times Higher Education

Times Higher Education (THE) Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Koç Üniversitesi Türkiye’de birinci olarak yer almıştır. Dört senedir en üst sırada yer almanın gururunu yaşıyoruz.

Glossofarengeal Nevralji Tedavisinde Gamma Knife Radyocerrahisi Araştırma

Glossofarengeal Nevralji Tedavisinde Gamma Knife Radyocerrahisi

Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Selçuk Peker ve Doç. Dr. M.Yavuz Samancı tanısı zor olan ve hastaların yaşam kalitesini ciddi ölçüde bozan glossofarengeal nevralji hastalığının tedavisinde başvurdukları Gamma Knife radyocerrahisi sonuçlarını Headache: The Journal of Head and Face Pain dergisinde yayımladılar.

Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea Üyeliği Öne Çıkanlar

Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea Üyeliği

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Aylin Küntay Academia Europaea üyeliğine seçildi. 1988'de kurulan Academia Europaea, Avrupa çapında bilgi ve eğitimi ilerletmeye adanmış saygın bireysel üyelerden oluşan seçkin bir Avrupa Beşeri Bilimler, Edebiyat ve Bilim Akademisi'dir. Prof. Dr. Küntay, dil ve iletişim gelişimi, sosyo-bilişsel gelişim, sosyal etkileşim, jest çalışmaları, çocuklara yönelik girdi ve etkileşim alanlarına yaptığı önemli katkıların yanı sıra sosyal robotlar ve eğitim alanlarındaki öncü çalışmalarına istinaden bu saygın konuma yükseltilmiştir.

Ödüller 2024-07-12 08:30

Prof. Dr. Ayişe Karadağ Amerikan Hemşirelik Akademisi Üyeliği

Araştırma 2024-07-09 12:32

Tüketici Araştırmalarında Düşünce Liderliği

Bilim & Teknoloji 2024-07-03 10:13

KUISCID Haziran ayı bülteni yayınlandı!

Ödüller 2024-07-03 08:18

Bertil Emrah Oder, “Fernand Braudel Senior Fellow” olarak seçildi