Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times ’ın tüm dünyadaki işletme okullarının “Executive MBA” (EMBA) programlarını değerlendirdiği sıralamada sağladığı olağanüstü yükselmeyle 31’inciliğe yerleşerek bu yıl da Türkiye birinciliğini korudu.

Dünyanın en iyi işletme okullarının yer aldığı bu devler liginde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bir kez daha Türkiye’den ilk 100’e giren tek okul oldu. Kadın öğretim üyesi oranında %50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde üç üniversiteyle 1’inciliği paylaştı.

Financial Times sıralamasında 16 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların kariyerlerindeki ilerleme, maaş artış oranları, öğretim üyeleri arasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın uluslararası tanınırlığı ve öğretim üyelerinin etki faktörü yüksek yayınları gibi unsurlarla yapılan değerlendirmelerle belirleniyor.

Executive MBA ve MBA programlarıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelliği de taşıyor. Aynı zamanda AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip ilk ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor.